spa_text
Dézsafürdő wellness szolgáltatás

,,..hegyek között patakparton parajdi sósdézsában lazulni jó,,

A dézsafürdőzés, egy igazán eredeti welness szolgáltatás panziónkban. Élettani szempontból a hagyományos szauna és a melegfürdőterápia jótékony hatását ötvözi.
A mi dézsafürdőnk a patakparton, gyönyörü környezetben fával fütött így valódi luxus welnessben lehet része a vendégnek.

TUDJA MIRE JÓ A SÓFÜRDŐ?

Fáradékonyság, rossz közérzet, álmatlanság, ingerlékenység immunrendszerünk kimerülésének első, figyelmeztető jelei.
A méregtelenítés egész évben fontos feladat, de a téli időszakban elengedhetetlen, hogy segítsük védekező rendszerünket. A tél folyamán ellenálló képességünk meggyengül és a sejtekben felhalmozódó a salakanyagok, a napfény és a vitaminok hiánya rossz közérzetet, fáradtságérzést és levertséget okozhat.
A méregtelenítés egyik legintenzívebb formája a sófürdő! Egy 30 perces sófürdő egy 3 napos léböjtkúra méregtelenítő hatásával ér fel. A sós vizes fürdők különösen mozgásszervi és reumatikus, neurológiai perifériás betegségek, nőgyógyászati és bőrproblémák esetén ajánlottak, illetve stresszoldásra relaxációs céllal.
A meleg parajdi sós víz, kitágítja az ereket, az így kialakult vérbőség javítja a helyi anyagcserét, gyorsabban hatnak a szövetek számára hasznos anyagok érkezését és gyorsítja a szervezet zámára nem kedvező anyagok - pl. gyulladásos termékek eltávozását. A szervek vérbősége szintén javítja a szervek anyagcseréjét, működését.
A meleg hatására az izomzat tónusa csökken, ennek következtében a fokozott izom tónus okozta fájdalmak mérséklődnek, az érintett izületek mozgáspályája javul. A meleg hatására fellazul a kötőszövet is, s ez javítja, növeli az izületi mozgást.
Bár a méregtelenítésben verhetetlen a sófürdőt mégsem csak ezért érdemes alkalmazni, hiszen jótékony hatással van, egész szervezetünkre kiegyenlíti bőrünk PH értékét, hámosít, és pólusainkon keresztül feltölti bőrünket ásványi anyagokkal többszöri alkalmazása gyógyítja a bőrhibákat. A sós víz, gyulladás csökkentő hatású, így csökkenti az izom és ízületi fájdalmakat. Stressz oldó hatású relaxál és nyugtatja az idegrendszert, masszázzsal és egyéb wellness kezelésekkel összekötve pedig teljes feltöltődést tesz lehetővé. A parajdi sós vizet évszázadok óta használják gyógyításra a sófürdő magas koncentrációban tartalmazza az alábbi ásványokat:
- NaCl min. 96,6%,
- Jód (I),
- Bróm (Br),
- KÁLIUM(K),
- Kálcium (Ca),
- MAGNÉZIUM (MG),
- AMMONITEK, - SZULFÁTOK: 1,4-4%.

A sós vizes fürdők különösen mozgásszervi és reumatikus, neurológiai perifériás betegségek, nőgyógyászati és bőrproblémák esetén ajánlottak, illetve stresszoldásra relaxációs céllal.
A meleg parajdi sós víz, kitágítja az ereket, az így kialakult vérbőség javítja a helyi anyagcserét, gyorsabban hatnak a szövetek számára hasznos anyagok érkezését és gyorsítja a szervezet számára nem kedvező anyagok - pl. gyulladásos termékek - eltávozását. A szervek vérbősége szintén javítja a szervek anyagcseréjét, működését.
A meleg hatására az izomzat tónusa csökken, ennek következtében a fokozott izom tónus okozta fájdalmak mérséklődnek, az érintett izületek mozgáspályája javul. A meleg hatására fellazul a kötőszövet is, s ez javítja, növeli az izületi mozgást.

Jó tanács!
A sós fürdő használata után ne mosakodjanak, ne is törülközzenek meg, hagyják a vízcseppeket beszívódni a testbe és magától megszáradni.

Fürdősóinkat természetes formában, kémiai beavatkozások nélkül alkalmazzuk, ezáltal az értékes ásványi anyagokat tartalmazzák.

A fürdősó jótékony hatása orvosilag alátámasztott.

Várunk sok szerettel!

bottom_bouchet